Over Parfum de Boem Boem

Rotterdam verandert snel en ingrijpend. Bouwputten, hijskranen en sloopkogels scheppen chaos in het straatbeeld en kondigen een nieuw begin aan. Met zinnenprikkelende wandel- en fietsroutes verleidt Parfum de BoemBoem bewoners en bezoekers van Rotterdam de veranderingen van de stad mee te beleven.

Parfum de BoemBoem is gestart in 2008. Sindsdien deden honderden bewoners en bezoekers van Rotterdam mee aan Parfum de BoemBoem. Begeleid door gidsen fietsten ze door de stad, om afscheid te nemen van wat is geweest, te vieren wat er nu is en wat er nog gaat komen. Deelnemers lieten zich masseren op de bouwplaats, leerden over bouwprocessen, ontmoetten architecten en verhalenvertellers, proefden van de plaatselijke bouwplaatsflora, verdwaalden in sloopgebieden en lieten zich trakteren op opera, rap, fanfare en sterke verhalen.

Wat, waar, wanneer?

Gedurende de hele zomerperiode vinden er nu en dan routes van Parfum de BoemBoem plaats. Eens per jaar is er zelfs een Parfum de BoemBoem By Night, waarbij we de bouwputten van Rotterdam in het donker beleven. Geen editie is hetzelfde, deelnemers kunnen zich voor iedere route inschrijven en steeds iets geheel nieuws meemaken. Deelnemen kost 10 euro, inclusief gebruik van een groene Rotterdam ByCyclefiets. Eigen fiets meenemen mag ook (kosten blijven gelijk).